Bekijk het ondertekende document

Standaard worden het ondertekende document en de ondertekenlog als bijlage verzonden in de laatste e-mail.

Er zijn enkele bekende 'problemen' die enkele van onze gebruikers eerder hebben ervaren, maar waar SignRequest helaas niets aan kan veranderen.

De handtekening is niet zichtbaar in het document

Indien de handtekening niet zichtbaar is in het ondertekende document kunt u proberen om het document te openen in een ander pdf programma of andere web browser.

SignRequest verzegelt het ondertekende document namelijk met een digitaal certificaat. Dit helpt om de authenticiteit van het document gemakkelijk te kunnen inzien. In Adobe bijvoorbeeld wordt dit zichtbaar door het groene vinkje.

Signed and all Signatures are valid

Helaas ondersteunen niet alle PDF programma's het gebruik van digitale certificaten. Bekende PDF programma's die dit niet ondersteunen zijn:

- Firefox web browser

- Foxit PDF reader (soms)

Het is mogelijk om het digitale certificaat te verwijderen voor uw (team) account(s). Hoewel het digitale certificaat het gemakkelijk zichtbaar maakt of een document na ondertekening veranderd is kunt u ook (in het geval van een dispuut) gebruik maken van de hash codes die SignRequest verstuurd per e-mail en toevoegt aan de ondertekenlog.

Hash codes zijn unieke codes voor ieder document. Zelfs als slechts 1 pixel veranderd wordt in het document zal dit resulteren in een andere hash code. Bij twee verschillende documenten zal het document waarvan de hash code overeenkomt met de eerder aangemaakte hash code het originele document zijn.

Indien u het digitale certificaat voor uw account(s) wilt uitzetten kunt u hiervoor een aanvraag indienen.

Er is geen bijlage met het ondertekende contract verzonden

Er zijn verschillende typen notificaties. De 'ondertekenaar heeft ondertekend' notificatie geeft aan dat één van de ondertekenaars ondertekend heeft. Deze notificatie heeft geen bijlagen. In je 'Mijn documenten' overzicht kun je inzien wie er nog moet(en) ondertekenen.

Alleen nadat alle ondertekenaars ondertekend hebben ontvang je de 'Document is ondertekend' e-mail met daarin de bijlagen.

Indien de bijlagen niet zichtbaar zijn in de 'Document is ondertekend' e-mail is het mogelijk dat de e-mail is doorverzonden van een van je e-mailaccounts naar een andere e-mailaccount (bijvoorbeeld Apple Mail) en dat de bijlagen hier uit gefilterd zijn. Bekijk in dit geval of de bijlagen zichtbaar zijn in de oorspronkelijke account.