Digitaal certificaat uitzetten

SignRequest verzegelt het document met het digitaal certificaat van SignRequest. Hiermee kun je controleren of the document niet sinds ondertekening veranderd is. In Adobe is dit bijvoorbeeld zichtbaar door het groene vinkje.

Signed and all signatures are valid

Helaas ondersteunen niet alle PDF programma's het gebruik van digitale certificaten. Bekende PDF programma's die dit niet ondersteunen zijn:

- Firefox web browser

- Foxit PDF reader (soms)

Het is mogelijk om het digitale certificaat te verwijderen voor uw (team) account(s). Hoewel het digitale certificaat het gemakkelijk zichtbaar maakt of een document na ondertekening veranderd is kunt u ook (in het geval van een dispuut) gebruik maken van de hash codes die SignRequest verstuurt per e-mail en toevoegt aan de ondertekenlog.

signrequest-hash-code

Hash codes zijn unieke codes voor ieder document. Zelfs als slechts 1 pixel veranderd wordt in het document zal dit resulteren in een andere hash code. Bij twee verschillende documenten zal het document waarvan de hash code overeenkomt met de eerder aangemaakte hash code het originele document zijn.

Indien u het digitale certificaat voor uw account(s) wilt uitzetten kunt u hiervoor een aanvraag indienen.